Čapljina bila domaćin rasprave o unapređenju prava pacijenata

Vijesti

Mreža nevladinih organizacija ”Naše društvo” iz Mostara organizirala je danas u Čapljini okrugli stol na temu „Uloga zdravstvenih vijeća u unapređenju prava pacijenata”.

Cilj okruglog stola bio je, kroz analizu uloge zdravstvenih vijeća u teoriji i praksi na području Hercegovačko-neretvanske županije, skrenuti pozornost na važnost uspostave partnerskih odnosa u sustavu zdravstva.

Projekt implementira Mreža nevladinih organizacija ”Naše društvo” iz Mostara uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH.

Na okruglom stolu prikazan je edukacijski film i predstavljena Situacijska analiza (ne)provedbe Zakona o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata na području HNŽ-a, koji detaljno pojašnjavaju ulogu zdravstvenih vijeća kao mehanizama koji su propisani zakonom s ciljem ostvarivanja i unapređenja prava pacijenata.

Zbog čega općinska zdravstvena vijeća nisu zaživjela na području HNŽ-a? Što o tome misle predstavnici nevladinog sektora? Koje su ključne ovlasti zdravstvenih vijeća? Što o svemu misle građani, samo su neka od pitanja koja su postavljena sugovornicima i građanima, a to su ujedno i teme o kojima mreža nevladinih organizacija želi pokrenuti javnu raspravu.

Okruglom stolu su nazočili Dragan Doko, ombudsman za zaštitu potrošača u BiH, Milan Mirić, koordinator za mrežu ICVA i Marin Bago, predsjednik Udruge Futura.

Izvor: Čapljinski portal

Nije pronađen nijedan rezultat.