U organizaciji udruge Futura, u sklopu READY projekta, u OKC Abrašević se organizira niz foruma i debata na teme koje su važne za mlade u Gradu Mostaru.

Dinamiku i produktivnost dobrih gradova čine kreativni i ambiciozni mladi ljudi, ali da bi oni postali takvi, ozbiljni gradovi imaju praksu pružanja podrške mladim ljudima, kako bi se oni razvili u aktivne članove lokalne zajednice. Ova podrška je uokvirena unutar Strategije za mlade, te su brojeni gradovi u BiH već donijeli i implementiraju svoje strategije za mlade.

Mostar još uvijek nažalost nema planski pristup prema mladima, te se tek treba raditi na Strategiji za mlade, ukoliko naravno smatramo da mladi imaju mjesta u društvu.

Šta treba biti u strategiji? Obrazovanje, zaposlenje, socijalna i zdravstvena zaštita, kultura, sport, sve su to bitne stavke za mlade ljude, temelji koji im pružaju sigurnost i podršku za njihov razvoj.

Na forumu koji će se održati u OKC Abrašević, 24.06.2021. u 18h, želimo zajedno doći do odgovora na pitanje u kojim oblastima su mladi najangažiraniji i najuspješniji, imaju li podršku Grada i treba li im Strategija za mlade?

Gosti foruma su Ivo Čarapina, Predsjednik Skupštine Vijeća mladih Grada Mostara i Boris Čović, Program Coordinator Mostar Rock Škole.

Događaj će biti organiziran uživo, s ograničenim brojem učesnika u publici, ali će se moći pratiti i live na FB stranici udruge Futura.

Ovaj projekt je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.