Školske knjige: Amaterizam i velika sramota Vlade HNŽ-a

Vijesti

”Zaista je sramota i jedan veliki amaterizam u HNŽ-u da nemamo Zakona o udžbenicima. Uz dobru volju ovaj se Zakon može donijeti za 15 dana”, rekao je Marin Bago ispred Mreže ”Naše društvo” na javnoj tribini ”Obrazovanje nije roba” održanoj u četvrtak u hotelu Ero u Mostaru.

Bago je rekao kako bi se ovim Zakonom godišnje uštedjeli milijuni maraka.

”Donošenje Zakona o udžbenicima u HNŽ-u knjige bi pojeftinile. Osigurali bi da naša djeca uče iz boljih udžbenika. Ministarstvo misli kako je to tržišna utakmica, pa odobri sve udžbenike od raznih izdavača, međutim to nije tržišna utakmica. Tržišna utakmica je da pobijedi najbolji ponuđač čime bi se našoj djeci osiguralo da uče iz najboljih udžbenika”, rekao je Bago.

Kaže kako je u sektoru obrazovanja kaotično stanje i kako je bez Zakona sve neregulirano, od izbora udžbenika, recenzija, do ocjena.

Antoni Šajin iz udruge roditelja ”Naša djeca” se slaže s Bagom kako je nepostojanje Zakona o udžbenicima veliki problem i kako je potrebno potaknuti roditelje, nastavnike i nadležna tijela kako bi se donio ovaj Zakon.

Iz Udruge ”Naša djeca” osim nepostajanja Zakona, navode kako je i problem neodržavanje sistematskog pregleda u osnovnim školama.

Na kraju  tribine prikazan je dokumentarni film ”Obrazovanje nije roba”.

Izvor: Bljesak.info

Nije pronađen nijedan rezultat.